O mně

Fyzioterapeut a terapeut Strukturální Integrace

Jako kluk jsem 9 let intenzivně trénoval a závodil v řecko-římském zápasu. Byla to skvělá pohybová průprava, která mi do života vnesla mnoho disciplíny a řádu. Zároveň však přinesla mnoho úrazů, jejichž následky se začaly v mém životě velmi rychle projevovat. To mě přivedlo ke studiu fyzioterapie na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. 

Během studia jsem se doslechl o velmi neobvyklém přístupu, který pracuje s fasciálním systémem těla, který mě od počátku studia přirozeně velmi zajímal. A tak jsem se ze zvědavosti za velkého štěstí dostal do rukou mého učitele Aleše Urbanczika jako figurant na výcviku Strukturální Integrace, se kterým jsem si prošel svých prvních 10 sezení.

Tato zkušenost mi ukázala, jak málo jsem o těle a jeho propojenosti věděl, a že změny na fyzickém těle působí dalekosáhlé změny v dalších úrovních našeho života. Ihned jsem tak věděl, že s tímto přístupem chci jednou také pracovat, a tak jsem o pár let později nastoupil do následujícího výcviku. 

Po mnoha letech hledání jsem tak zároveň našel koncept, který mě zcela naplňuje a nepotřebuji dále hledat další metody a kurzy, ale pouze prohlubují poznání této nekonečně hluboké studny vědění světa
Strukturální Integrace. 

Strukturální Integrace je neoddělitelnou součástí mého života. Je pro mě velkou radostí sdílet krásu této práce,
vidět proměny klientů a doprovázet je na této cestě.